Anasayfa / Blog / Testi Kebabı

Testi Kebabı

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 352.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 35.

Kapadokya bölgesinin en meşhur yemeği yöresel bir lezzet olan testi kebabıdır. Geleneksel testi kebabı Avanos testisi içine et konulup tandırda pişirilerek yapılır. Gerek lezzeti gerekse farklı sunumu ile bölgenin testi kebabı yiyebileceğiniz en iyi yerlerinden biri olan Bizim Ev Restaurant' ı ziyaret ederek testi kebabı yapımı ile ilgili detaylı bilgiler ve tüyolar aldım. Bizim Ev Restaurant'da testi kebabı ilk yapılmaya başlanıldığında büyük testi içinde pişirilerek tabaktan servis yapılarak sunulmuş. Zaten birçok yerde böyle yapılıyor. Sonradan herkese eşit dağıtmanın mümkün olmadığını ve sona kalan kişilere etin daha yağlı bölümü düştüğünü gözlemlediklerinden avanoslu çanakçılara özel olarak tek kişilik testiler yaptırmışlar. Bu şekilde hem sona kalanın dona kalması sorunu çözülmüş hem de etin çok daha iyi pişmesi sağlanmış.

Yukarıdakilerden en soldaki testi kebabı, ortadaki çömlek kebabı, en sağdaki de güveç yapımında kullanılan tek kişilik testiler. Evet testi kebabı ve çömlek kebabı aynı şey zannedilir ama içerik açısından hepsi farklı. Testi kebabı sadece dana eti, domates, biber ve soğandan oluşuyor. Tabii bir de içeriği aile sırrı olan özel bir baharat karışımı ekleniyor. Orjinal testi kebabı sadece etten oluşurmuş ve içine mantar, patates, vesaire konulmazmış. Çömlek kebabının içine et haricinde bazı sebzeler de konuyor. Çömlek kebabı normalde menülerinde yok ama kalabalık gruplar için zaman zaman hazırlıyorlar. Güveç de zaten bildiğiniz güveç. Çömlek kebabına göre daha bol sebzeli ve bu özel sırla kaplı Avanos çömleği içinde piştiği için lezzeti çok çok farklı. Ayrıca bu çömlek içinde kurufasülye de pişiriliyor. Testi içinde pişen kurufasülye de yine bölgeye has yöresel yemeklerden birisi ama testi kebabı kadar bilinmiyor. Pişirilme usulündeki farklılık nedeniyle yine alıştığımızdan çok daha lezzetli.

Testi kebabı gerekli malzemeler testi içine konulduktan sonra ağzı patates ile kapatılarak pişiriliyor. Patates sertleştikçe ortasına açılan delik hafifçe genişliyor ve testi içinde bir düdüklü tencere ortamı oluşuyor. Testi kebabının en büyük özelliği bu. Yüksek sıcaklığa ve basınca ulaşan testi içindeki ete özel baharat karışımı ile birlikte şahane bir lezzet işliyor. Size de bu lezzeti tatmak düşüyor.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.
  • Bu bölümden ekleyeceğiniz adreslere rel="nofollow" ibaresi eklenecektir.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi