Anasayfa / Blog / Fresk fotoğrafı çekmek

Fresk fotoğrafı çekmek

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 352.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 35.

Zaman zaman Kapadokya ile ilgili bilgiler araştırırken çeşitli fotoğraf galerilerinde kiliselerde flaş ışığı kullanılarak çekilmiş fotoğraflara rastlıyorum. Zaten doğal aşınmalar nedeniyle günün birinde bu miras yok olup gidecek. Fresklerin üzerine flaş patlatarak bu süreci hızlandırmanın bir anlamı yok. Güçlü ışık freskleri boyamakta kullanılan boyaların solmasına ve özelliğini kaybetmesine neden oluyor. Kiliselerin içleri karanlık olduğu için fotoğraf makineleri otomatik olarak flaş patlatma moduna geçebilir. Eğer makinenizde bu özellik varsa ve nasıl kapatılacağını bilmiyorsanız kapıdaki görevlilerden bu konuda yardım isteyebilirsiniz. Kapısında görevli veya flaş patlatma konusunda herhangi bir uyarı olmasa bile kilise içlerinde flaş ışığı kullanmamak gerekiyor.

Eğer fotoğraf konusunda biraz deneyimliyseniz makinenizde titreşim önleyici mekanizma yoksa flaş kullanmadan net fotoğraf çekebilmek için tripod kullanılması gerekebileceğini bilirsiniz. Kilise içlerinde tripod kullanımı özel izne tabidir. Turizm müdürlüklerinden tripod kullanımı için izin kağıdı almak mümkündür. Ben genellikle makinamın zamanlayıcısını açıp yere koyarak çekim yapmayı tercih ediyorum. Bu yöntem biraz daha net fotoğraf çekebilmemi sağlıyor.

Bir de eğer imkanınız varsa yanınızda referans renk kartelası veya en kötü ihtimalle beyaz, gri, siyah renklerin bulunduğu skala bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Karanlık ortamda doğru beyaz ayarı yapmak biraz zordur. Fotoğraf çekmeden önce skala fotoğrafını çekerseniz daha sonra bilgisayarda renkleri kolaylıkla düzeltebilirsiniz.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.
  • Bu bölümden ekleyeceğiniz adreslere rel="nofollow" ibaresi eklenecektir.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi