Anasayfa / Blog / Kapadokya Güzel Atlar Ülkesi Değil mi?

Kapadokya Güzel Atlar Ülkesi Değil mi?

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 352.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 35.

Kapadokya kelimesinin anlamı bilmeyenler için hep merak konusu olmaktadır. Genellikle Peribacası demek olduğu düşünülür ama aslında bu isim geçmişte bölgede kurulmuş olan Kapadokya Krallığı'ndan gelmektedir. Onun da eski ismi Katpatuka imiş bu da Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi manasına gelirmiş. Facebook'ta bu konuyla ilgili yapılmış bir tartışmaya rastladım. Kapadokya'nın anlamının "Güzel Atlar Ülkesi" olamayacağı çünkü burada hiç at olmadığı, at olsa da bunların ülkeye isim verecek kadar özel ve güzel olmadığı, bazı tarihçilerin de Kapadokya kelimesinin bu anlama gelmediğini söylediğini yazmışlar.

Zaten bilindiği gibi ülkemizde resmi olarak Kapadokya adı verilen bir şehir veya coğrafi bölgemiz yok. Kapadokya Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kayseri illerinin bazı bölgelerini kapsayan bir bölgenin eski adı. Kapadokya'ya gittim dediğinizde dünyanın her yerinde herkes nereye gittiğinizi, orada Peribacalarının olduğunu ve bir turizm merkezi olduğunu bilir. Kapadokya kelimesi ile ilgili benimsenmiş bir tanım varsa da o da "Güzel Atlar Ülkesi" dir. Dil zaten bir kabul değil midir? Kelimeler nasıl benimsenirse öyle yürür gider. Şu anda soran oldu mu uzun açıklamalar yapmak yerine herkesin bildiği ve sevdiği şekilde "Güzel Atlar Ülkesi" olarak tanımlıyoruz. Biri çıkar araştırmalarını yapar ve Kapadokya kelimesinin aslında atıyorum "çok zeki insanlar" manasına geldiğini tespit eder biz de onu söyleriz. Ha kabul görürse görür, görmezse herkes bildiğini söylemeye devam eder.

Zaten Kapadokya'nın acil çözüm bekleyen bundan daha ciddi problemleri var.

sinem kullanıcısının resmi

aslında güzel adlar ülkesi olması lazım çünkü atlar yumuşayarak adlar olmuştur ve ne alaka diorsanız kapadokyada nevşehir kırşehir niğdede olduğu için
yani bu şehirlere güzel isim demeye çaışıyorlar

Ziyaretçi kullanıcısının resmi

ben kapadokyanın yerlisiyim şöyle bir açıklama yapmak istiyorum bazı ziyaretçiler hiç atıl olmadığını söylediler zaten merkezde bulunamaz... at görmek istiyorsanız avanos!a gitmeniz gerekmektedir ordada merkezde bulamassınız ama avanosta bir sürü at çiftlikleri var orda cins atlar bula bilirsiniz....

Ziyaretçi kullanıcısının resmi

çok güzel bir yer

izel kullanıcısının resmi

bende gittim güzel bir yer

Ziyaretçi kullanıcısının resmi

ben gittim hiç at yoktu.ama içi güzeldi

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.
  • Bu bölümden ekleyeceğiniz adreslere rel="nofollow" ibaresi eklenecektir.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi