Anasayfa / Blog / Kapadokya'da Alışveriş

Kapadokya'da Alışveriş

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 352.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 35.

Kapadokya'ya geldiniz. Dönüşte eşe dosta küçük hediyeler almak gerek. Hatta baktıkça bu müthiş geziyi hatırlatabilecek dekoratif birşeyler alınsa hiçte fena olmaz. Peki Kapadokya'dan neler alabilirsiniz? Seramik, Şarap, Halı seçenekler içinde en başta geliyor. Ama bunların dışında da birçok değişik şey bulabilmek mümkün. Bölgedeki en popüler alışveriş alternatiflerini detaylıca incelediğimiz bu yazı nereden ne tür alışveriş yapabileceğinizle ilgili size bir fikir verecektir.

Seramik - Çanak

Nevşehir'in şirin ilçesi Avanos kökeni Hititler'e kadar dayanan testi yapımı ile tanınır. Avanos'un testi yapımı konusunda bu kadar meşhur olmasının nedeni testi yapımında kullanılan eşsiz kızıl çamur'un Avanos'tan çıkıyor olması. Son yıllarda testi yapım işi el yapımı seramik işleri ile geliştirilmiş. Avanos ilçesinde birçok seramik atölyesi ve kayadan oyma satış mağazaları bulunuyor. Bu atölyelerde hem seramik yapımını izleyebilir hem de çarkın başına geçip siz de birşeyler yapmayı deneyebilirsiniz. Satış mağazalarında dev seramik işlerinden küçük hediyelik eşyalara kadar binlerce seçenek mevcut. Yukarıdaki fotoğraf Avanos'ta bulunan Fırça Seramik'te çekildi. Yine Avanos'ta bulunan Elma, Venessa Seramik gibi büyük mağazalar dışında Avanos çarşısında da birçok atölye bulunuyor. Ayrıca devasa saç kolleksiyonu ile meşhur Chez Galip'in atölyesi de Avanos'ta bulunmakta. Eğer taşıyamayacağınız büyüklükte veya hassas parçalar almayı düşünürseniz hiç dert etmeyin çünkü aldıklarınız istediğiniz tarihte, dünyanın herhangi bir yerine özel korumalı paketlerde gönderilebiliyor.

Bölge Şarabı


Kapadokya bölgesi şarap üretimi ile de kendisinden söz ettiren bir yer. Özellikle bölgede yetişen kırmızı üzümden yapılan kırmızı şaraplar lezzeti ile tercih edilmekte. Bölgedeki seçkin birçok restoranda yemeğinizin yanında bölge şarabından tadabilmeniz mümkün. Bunun dışında şarap konusunda adını duyurmuş Turasan ve Kocabağ markalarına ait satış mağazalarında da hem şarapların tadına bakabilir hem de hediyelik olarak satın alabilirsiniz. Üzüm dışında dut şarabı, vişne şarabı gibi değişik tatları da denemeniz mümkün. Kocabağ'ın mağazası Uçhisar'da, Turasan'ın mahzenleri ve satış mağazası Ürgüp'de bulunmakta. Bu mağazalarda peribacası şeklinde şişelerde bulunan şaraplar da bulabilirsiniz. Fotoğraf Turasan satış mağazasından.

Halı - Kilim

Pek bilinmese de Kapadokya bölgesinde elde Halı ve Kilim dokumacılığı da yapılıyor. Özellikle Göreme bölgesinde birçok dokuma atölyesi ve halı mağazası var. Avanos'ta bulunan Bazaar 54, Sentez Halı ve Ürgüp'de bulunan Hadosan Halı mağazalarında bölge halılarının dışında Türkiye'nin halıcılık konusunda meşhur diğer bölgelerinden gelen halılar da bulunabiliyor. Bu mağazalarda bulunan antika değeri taşıyan değerli halılar da dünyanın her yerinden gelen kolleksiyoncuların ilgisini çekiyor. Halı dışında çok uygun fiyatlara kilim, dokuma yelek veya dokuma çanta gibi değişik şeyler de bulabilirsiniz. 

Hediyelik Küçük Eşyalar

Hemen her turistik bölgemizde olduğu gibi Kapadokya bölgesinde de birçok küçük hediyelik eşya satan mağaza bulunmakta. Özellikle Ürgüp ve Göreme'de bu tür birçok mağaza buluyor. Bu mağazalarda Şal, şapka, çeşitli takılar, küçük süs eşyaları, otantik yastık kılıfları gibi birçok ürün bulunabiliyor. Tabii bu mağazalarda Kapadokya bölgesine has ürünler de bulabiliyorsunuz. Fotoğraf Göreme çarşısında bulunan Otantik Shop mağazasından.

Altın - Gümüş - Mücevher - Antika Eşya - Sanat Eserleri

Bunların dışında Avanos, Ürgüp, Göreme ve Ortahisar çarşılarında bulunan mağazalarda birçok takı ve değişik hediyelik eşya alternatifleri bulunuyor. Örneğin Ürgüp'te ebru yaptırabilir, Avanos'ta bulunan dev mücevherci AGAD'ı gezebilir veya Ortahisar'da el yapımı gümüş taklılar veya antika eşyalar satan mağazalar bulabilirsiniz. Bölgede birçok ünlü Ressam ve Heykeltraş yaşıyor. Bu kişilerin çeşitli yerlerde açtıkları sanat atölyelerinden çok değişik sanat eserleri alabilirsiniz.

Kabak Çekirdeği

Malum Kapadokya bölgesinde üzüm ve kabak dışında pek fazla birşey yetişmez. Bölge kabağından elde edilen çekirdeğin süt ile kavrulmasıyla üretilen meşhur Kabak Çekirdeğinin tadına bakmadan dönmek olmaz. Benim favorim Avanos'ta bulunan Kavruk Kuruyemişçisi ancak bölgenin hemen her yerinde bu kabak çekirdeğinden bulabilmek de mümkün. Ne zaman Avanos'a gelsem eş dost mutlaka kabak çekirdeği siparişi verir.

Ziyaretçi kullanıcısının resmi

Ben yurt dışında okuyorum ve okul ile gelmeyi planlıyoryz

ali ayberk kullanıcısının resmi

MRB ben kapadokyada yaşıyorum ve herkesin bu büğüleyici güzelliği görmesini isterim ve herkese tavsiye ederim

Arabalar kullanıcısının resmi

Yıllardır Kapadokya'ya gitmek istiyorum ama bir türlü imkan bulamadım. Umarım hayattayken bir gidebilirim bu eşsiz güzel yere.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.
  • Bu bölümden ekleyeceğiniz adreslere rel="nofollow" ibaresi eklenecektir.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi