Anasayfa / Blog / Otel Oylamaya Neden Karşıyım?

Otel Oylamaya Neden Karşıyım?

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 352.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 35.

Son bir yıl içinde otellerin yorumlanması ve puanlanması üzerine kurulu sitelerin sayısında büyük artış oldu. Aslında temel amaç güzel. İyiyle kötüyü birbirinden ayırmak. Birisi bir otelde kalacak, sonra bu siteye girecek, yorumlar yapıp, puanlar verecek. Sonra başka biri bu bilgileri okuyacak ve kararını ona göre verecek. Sonra o da gittiği otelle ilgili bilgileri yazacak ve bu döngü böyle sürüp gidecek. Bu sitede de otellerle ilgili bilgiler verdiğim için daha farklı bir gözle biraz araştırma yapıp yerli ve yabancı sitelerin ve Kapadokya otellerinin bu sitelerdeki durumunu bolca inceledim. Aslında görünen amaç güzel ama incelediğim sitelerin tümünde şu an uygulanan yöntem ziyaretçiyi yanlış yönlendirebiliecek önemli sorunlar içeriyor. Sorunları ve bu sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini şöyle sıralayım.

1. İncelediğim sitelerin tümünde temel amaç yorum yapılması olduğu için otelle ilgili yeterli bilgi verilmiyor. Ziyaretçiye bilgi verme amacı olan bir değerlendirme sitesinde otelin resmi tanıtımı, otelle ilgili uzman görüşü, internet sitesinin adresi, iletişim bilgileri, gibi olmazsa olmaz bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. Yorumları okuyacak kişi önce bunları okuyup otelle ilgili genel bilgi sahibi olmalıdır ki altta yapılan yorumları doğru veya yanlış olarak değerlendirebilsin.

2. Yorum yapan kişinin yorumuna başka bir kişi yorum yazabilmelidir. Otelle ilgili yorum yazacak kişi kendi görüşlerini yazabildiği gibi yanlış olduğunu düşündüğü yorumları da yanıtlayabilmelidir. Eğer bir yorumun yanıtı varsa hemen o yorumun altında ve yanıt olduğunu gösterece şekilde yayınlanmalıdır.

3. Puan ve oy verme sistemi kesinlikle mantıksızdır. Bir kitaba, dvd'ye, fotoğraf makinesine oy verebilirsiniz. Sonuçta oylanan şeyle oya bakarak karar verecek kişinin incelediği şey aynı şeydir. Bu ürünlerde zaman içinde değişiklik olmaz. Mükemmel stabiliteye sahip bir sisteme sahip olsa bile hizmet satan bir yer olması nedeniyle sistemden, personelden, müşteriden veya doğadan kaynaklı nedenlerle bir otelde her an bir aksilik çıkabilme, bir sorun yaşanabilme ihtimali vardır. Zaten bence mükemmel otel hiç sorun çıkmayan otel değil, sorunları hızlı çözebilme becerisine sahip oteldir. Pozitif ve negatif yorumlar topluca okunduğunda otelin sorun çözme becerisi hakkında fikir verebilir ama puan tek başına böyle bir fikir vermez. Zaten puana dayalı sıralama sistemleri en üstteki otelin puanı arttıkça en alttaki otelin puanının düşmesi anlamına geldiği ve sürekli aynı oteller yorumlandığı ve puanlandığı için bazı oteller bir süre sonra listelerde görünmez hale gelmektedir. Çok iyi tanıdığım ve çok iyi hizmet kalitesine sahip olduğunu bildiğim ve yıl boyunca hiç boş yer olmayacak şekilde yoğun çalışan iki otelden birisi tripadvisor.com'da ilk beş otel içindedir, diğeri de sıfır yorum ve sıfır puanla listenin son bölümlerinde yer almaktadır.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.
  • Bu bölümden ekleyeceğiniz adreslere rel="nofollow" ibaresi eklenecektir.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi