Anasayfa / Blog / Kapadokya'nın Gizemli Tarihi

Kapadokya'nın Gizemli Tarihi

  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 352.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kapadokyaweb.com/public_html/sites/all/modules/adsense_injector/adsense_injector.module on line 35.

Kapadokya'ya gelen hemen herkesin aklına ilk gelen soru Kapadokya'daki evleri, kiliseleri, yeraltı şehirlerini kimlerin yaptığı olur. Kapadokya bölgesinde önemli bir Hıristiyan kültürünün geliştiği doğrudur ama Kapadokya kültünün kökenleri Hıristiyanlıktan binlerce yıl öncesine gider. Kapadokyada turizm amaçlı geziye açılmış olan yerlerin büyük bölümü kiliselerdir ve bu yerler hıristiyanlık tarihine ait net izler taşır. Bu noktada sanatın kültürün gelecek tarihlere aktarılmasındaki önemi birkez daha karşımıza çıkar çünkü Kapadokya'nın bir Hıristiyan bölgesi olduğuna dair oluşan izlenimin en büyük nedeni hemen her yerde bulunan kiliselerin ve kilise duvarlarına çizilmiş fresklerin günümüze kadar ulaşmış olmasıdır. Aslında bölgede fresklerden daha da önemli bir sanat vardır ki Kapadokya tarihinin Hitit dönemine kadar uzandığının en basit ispatıdır. Bu sanat Avanos'un hala önemli gelir kaynaklarından biri olan testi yapımıdır. Bölgedeki el sanatları ticareti geleneğinin en az 5000 yıllık bir geçmişi vardır. Tabiiki o zamanlar topraktan yapılan eşyalar süs eşyası olmasının ötesinde gündelik ihtiyaçlar için de yaygın olarak kullanılmaktaydı.

Günümüze ulaşan tarihsel kalıntıların büyük çoğunluğunun Hıristiyan kültürüne ait olması ve bölgemize gelen turistlerin de genellikle Hıristiyan olması nedeniyle bu kapsamdaki külütürün ticari olarak ön plana çıkartılıyor olması normal karşılanabilir. Ama bence bu kültürün göz ardı edilmesinin bir nedeni de bizim 1071 öncesi Anadolu Tarihine fazla ilgi duymamamız. Halbuki Türkler Anadolu'ya geldiklerinde binlerce yıldır orada yaşayan toplumlar bir anda buharlaşıp kaybolmadılar. Sahip olduğumuz kültürün ve yaşam tarzımızın kökenleri mutlaka 1071 öncesine de bir şekilde uzanıyor. Bu binlerce yıllık kültürün sahipsiz bırakılmadan kendi kültürümüzün bir parçası olduğu bilincinin yaygınlaştırılması gerekiyor.

Ziyaretçi kullanıcısının resmi

gerçekten çok iyi herkeze öneririm kısa ve net bir şekilde anlatıyor diğer sitelerde çok uzun ve çok karışık artık böyle bir ödevim olursa buradan yapacağım

Ziyaretçi kullanıcısının resmi

ne biçim ya ben bunu mu sordum

ziyaretçi kullanıcısının resmi

saolun çok yardımcı oldunuz

ziyaretçi kullanıcısının resmi

çok güzel bir anlatım teşekkürler yararlı oldunuz bana

taha kılınç kullanıcısının resmi

kapdokyayı cok acık anlatıyo cok begendim

efkan kullanıcısının resmi

Gerçektende tarihin gizemini ortaya çıkaran bir yer olduğuna inanıyorum.
Yıllardır Kapadokya'ya Türkiyenin her yerinden turlar, geziler düzenlenir. Bir dolu yerli turistin olumlu yorumlarını dinledim. Ülkemize gelen yabancı turistlerin bu güzel diyarı gezmeden, balonla havalanmanın keyfini sürmeden ülkemizden ayrılmadığını gördüm.
Artık fotoğraf makinemi alıp Kapadokya'yı gezme zamanımın geldiğini düşünüyorum.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.
  • Bu bölümden ekleyeceğiniz adreslere rel="nofollow" ibaresi eklenecektir.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi